Jeffrey Van Daele

Jeffrey Van Daele

The shutter captures the moment but my mind captures a feeling for a lifetime.

Biografie 

Jeffrey van Daele werkte oorspronkelijk in de ICT. Zijn fotocarrière ging in 2004 van start met een fotografiecursus. Met het fotograferen van evenementen en conceptfotografie bekostigde hij het materiaal en de reizen om vervolgens in 2009 definitief voor de natuurfotografie te kiezen. Vanuit de behoefte zijn passie met anderen te delen, heeft Jeffrey jarenlang fotografieles gegeven. Sinds dit jaar begeleidt hij ook fotoreizen naar onder andere Afrika en IJsland. Dit schooljaar neemt hij een sabbatjaar om meer tijd vrij te maken voor zijn workshops en lezingen en – niet geheel onbelangrijk – zijn eigen fotografie.

Kijkend naar het werk van Jeffrey, merk je al snel dat het geheel niet eenvoudig in een hokje te stoppen is. Zijn portfolio biedt schitterende vogelfoto’s, maar maakt dat hem een vogelfotograaf? Of horen die zeer geslaagde landschappen bij een echte landschapsfotograaf? En die padden met groothoek dan?
Duidelijk een creatieve geest die zich graag buiten het hokje begeeft.
Jeffrey speelt in zijn werk met patronen, met donker en licht. Zeer concreet beeld wordt afgewisseld met gewaagde abstracties, waardoor het nooit voorspelbaar wordt. Bij veel van zijn foto’s voel je een bepaalde geladenheid. Alsof er iets staat te gebeuren, of dat er zojuist iets gebeurd is waar alleen de fotograaf zelf weet van heeft.
Het veelal complementaire kleurgebruik draagt hier zeker aan bij, maar ook de positie die de dieren in beeld innemen zorgen voor een prettige spanning. Door zijn oog voor structuren, kleuren en sferen, tilt Jeffrey zijn fotografie naar een hoger plan.
Dit gaat verder dan simpelweg op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Er schuilt een idee achter, waardoor het een stapje verder gaat dan een mooie plaat waar je glimlachend voorbij loopt.
Deze beelden roepen je terug… en vragen erom nogmaals te kijken en nu góed!

Contact 

IJshoutestraat 64
9520 Sint-Lievens-Houtem
0496 810 851
​info@jeffreyvandaele.com