Expo's | zien

okt 22
Oorlog is van alle tijden. Hoewel het tijdperk, de inzet en de tegenstanders verschillen, is er altijd een menselijke kant die griezelig herkenbaar is. Wanhoop, pijn, ontreddering en gemis zijn maar enkele van de vele gemoedstoestanden die tijdens en na een oorlogsperiode de bovenhand nemen.
okt 18

Een diamant is niet meer dan een hoeveelheid koolstof die onder hoge druk werd samengeperst. Maar in zijn culturele betekenis is het een vat van menselijke verlangens. Vorsten tonen hun macht, gelovigen uiten hun verering, geliefden tonen hun gevoelens, rijken pakken uit met hun status.

okt 13
De tentoonstelling brengt je vandaag naar het Brugge van vroeger, tijdens de zestiende eeuw. De stad wordt getroffen door een economische achteruitgang en loopt leeg. Handelaars vertrekken uit de stad en de bevolking wordt steeds armer. Slechts een beperkte, maar vaste kern van kunstliefhebbers blijft kunst kopen van de hoogste kwaliteit.
okt 08

OPENING OP ZONDAG 8 OKTOBER 15 UUR 
We hopen jullie daar allen te verwelkomen

De galerie is open op
- dinsdag en donderdag 16u - 20u
- woensdag 14u - 20u 
- vrijdag 10u - 12u
- zaterdag en zondag 9u - 12u

EXTRA:
Het atelier van Balder en van Mi van Landuyt is te bezoeken op zondag 22 oktober en 26 november tussen 10u en12u
Dennendreef 14, 9850 Landegem  -  
info@mivanlanduyt.be

okt 07

The Photographic I – Other Pictures is het eerste deel van een tweeluik verspreid over twee jaar. De tentoonstelling omvat nieuw en bestaand werk van een 20-tal internationale kunstenaars en fotografen van de jaren ’60 tot vandaag.
De selectie geeft blijk van een levendige interesse in de kracht van het stille beeld als middel om de wereld te onderzoeken. Ze concentreert zich op onbestemde beelden met een open vizier, die door hun gelaagdheid om een trage lezing vragen.

okt 06

Op 9 oktober 1817 werd in Gent de universiteit plechtig geopend. Alles begon met 4 faculteiten, 16 professoren en 190 studenten. Ze huisden in leegstaande gebouwen zoals kloosters, abdijen en in het Burgerlijk Hospitaal van de Bijloke. Vandaag is de Universiteit Gent uitgegroeid tot een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied met meer dan 40.000 studenten en 9.000 personeelsleden.

sep 30

Kunstkader vindt plaats op verschillende locaties in Mariakerke. Zowel ateliers van kunstenaars als openbare gebouwen stellen een ruimte ter beschikking waar het Cultuurplatform Mariakerke een podium creëert voor artiesten (muziek, woord, dans). Deze artiesten kunnen al dan niet samenwerken met een kunstenaar (fotografie, beeldende kunst…). 
In de gulden snede van kijker, kenner, kunstenaar ontdekt u een boeiende interactie.

sep 21
Deze tentoonstelling, speciaal ontworpen voor de 60e verjaardag van het Atomium dompelt de bezoekers onder in de magische wereld van René Magritte en het surrealisme. Twee Belgische iconen ontmoeten elkaar!
 
In de eerste plaats betreedt de bezoeker letterlijk de wereld van Magritte en wordt hij/zij ondergedompeld in het surrealistische universum van de meester. 
Enkele schilderijen worden levensgroot en als aparte decorstukken – in 3D – gepresenteerd en de bezoeker wandelt als een personage in scènes van een theaterstuk.
sep 15

Je kan Philippe z’n werk herkennen door het intensieve kleurgebruik, de speelse figuren en het vleugje humor. Hij houdt ervan gekke situaties te tekenen in zwierige composities. Ook combineert hij vaak verschillende technieken op één prent. Hij laat zich graag inspireren door zijn omgeving, primitieve kunst, klassieke muziek en felle kleuren.

Iedereen welkom op de expo nocturne op 15 september tot 21 uur in aanwezigheid van de kunstenaar (van 18 uur tot 21 uur) want de zomer is nog niet voorbij 

apr 30

Na 7 jaar leegstand heeft de eind 19e eeuwse boerderij in de Boskeetstraat een nieuwe bestemming gekregen: een woonerf met 3 woningen en ruimte voor horeca. Om dat te vieren, hebben 10 kunstenaars hun werken toevertrouwd aan dit stuk Drongens erfgoed. 

Pagina's